..hírek....hírek....hírek....hírek...

2022. 04. 29.
A 25-30 csomós szél miatt a rendezőség a mai futam törlése mellett döntött.

2022. 04. 28.
A 20 csomó feletti szélben megrendezett 5. és 6. futam is Czap Zoltánék győzelmével zárult, akik így gyakorlatilag megnyerték az összetett versenyt. Hasonlóképpen eldőltek a dobogós helyek is, mivel az élmezőnyhöz tartózó Kicsim és a VABEKO is el tudott érni egy-egy második helyet. 
A két futam egyyébként  próbára tette a versenyzők tudását, a 20-25 csomós szelet időnként 30 csomót is meghaladó befújások tarkították. Ilyen szelekben óhatatlanul előfordulnak kisebb-nagyobb technikai problémák, de ezeken mindenkinek sikerült úrrá lenni. Minden elrajtolt egység sikeren célba ért, így helyezéstől függetlenül mindenki büszke lehet a saját teljesítményére.


2022. 04. 27.
Szerdán végre 10-12 csomós nyugati-északnyugati szél fújt, lehetőséget adva egy hosszabb túrafutam lebonyolítására. A Vodice - Kaprije - Zmajan - Zlarin útvonalú, összeségében 22 mérföldes pálya három kreuz és 3 bőszeles szakaszból állt. A technikás pálya többször is próbára tette a résztvevőket, s mivel a mezőny viszonylag együtt haladt, egy-egy hiba több helyezéssel is visszavethette az elkövetőt. Jól példázza ezt, hogy az első kreuz végén vezető VICI egy gennaker szár szakadást majd egy luvcsatát követően a 10. helyre esett vissza. A futamot végül a futam közepétől vezető Obsession nyerte az MZH és a gyengébb kezdést követően fokozatosan feljövő PRESTIGE előtt. A frissebb szélnek köszönhetően a mezőny ezúttal nem szakadt szét. Az első és az utolsó között mindössze 20 perc különbség volt a zlarini befutónál, ígyaz eddig gyengébben teljesítő csapatok is elkönyvelhették első sikereiket.

2022. 04. 26.
A Csillagtúrát is a gyenge szél jellemezte, így kevés alkalom nyílt váratlan húzásokra. A legtöbben a duplázó pont kétszeri érintésében bízva a rajttól a Plic Cavlin-zátonyig vagy a Raparasnjak-szigetig hajóztak el, s onnan tértek vissza a befutóra. Ezzel a taktikával 7 csapat élt, köztük a célvonalon való áthaladás döntötte le a végső sorrendet. Az első két helyezet azonban nem ebből a bolyból került ki. A Kicsim és a VICI két külső pontot (Cavlin és Kraljak) is tudott érinteni a befutó előtt, íg ők 6 ponttal többet gyűjtöttek a középmezőnynél. A befutóhoz a VICI hamarabb ért fel, de a 18 órakor nyíló célvonalat mégis a Kicsim szelte át hamarabb. Szép jelenete volt a díjátadónak, amikor Kicsim csapata elismerve a VICI gyorsabb hajózását atadta az első helyét járó kupát és éremeket ellenfelének.

2022. 04. 25.
A gyenge szeles első futam sokaknak csalódást okozhatott, mivel a limitidőn belül mindössze 7 csapat  tudott átjutni a célvonalon.
A futam egyébként a Kicsim és az Obsession csatáját hozta. Az előbbi ért fel elsőnek a kreuzbóját jelentő Plic Cavlin jelhez, de a hátszeles szakaszon az Obsession ledolgozta hátrányát, s végül másfél perces különbséggel előzte meg ellenfelét. Harmadik a mindössze 4 fővel versenyző VICI S.T. lett.
A gyenge szél viszont tartósnak bizonyult, így a rendezőség egy második futam megtartása mellett döntött. Ezen a kreuz szakaszt a VABEKO teljesítette a legjobban, mögötte a VICI és a Sailplus következett. A hátszeles szakasz aztán kicsit átrendezte a mezőnyt, a VICI visszacsúszott ötödiknek, míg a PRESTIGE a hetedik helyről a negyedikre feljőve fordult rá az utolsó  mérföldre. Utóbbi itt tovább folytatta menetelését, s végül a végig vezető VABEKO mögött 2 perccel lemaradva másodikként ért a célba. Harmadik a Sailplust az utolsó szakaszon megelőző Obsession lett. 
53660E2E-08BF-4CE4-82C5-40D4197F5561.jpg

Élő közvetítés

Természetesen a verseny valamennyi futamát a Snewisport jóvoltából ismét élőben közvetítettük.  A futamok a fenti képre kattintva visszanézhetők.

2022 : új helyszín !!!

hramina.jpg
2022-ben a murter-szigeti Marina Hraminából startol a mezőny. 
A futamok Murter környékén és a Sibenik előtti szigetvilágban kerülnek megrendezésre.

Bavaria Cruiser 41

bavaria41szemből.jpg
A versenyre 20 db egyforma, gennakerrel felszerelt 
Bavaria Cruiser 41  áll rendelkezésre.
Részletes ismertető =>