Svédország / Stockholm

Svédország fővárosa több szigetre épült, s a tenger felől magánhajókkal és yachtokkal minden korlátozás nélkül megközelíthető. Óriási élmény a királyi palota vagy a Vasa Múzeum tőszomszédságában hajózni. 

A főváros tágabb környezetében a svéd partok előtt ezernyi kisebb-nagyobb sziget húzódik, valóságos labirintust képezve. A rengeteg zátony és sziklaszirt miatt a gondos navigáció alapvető fontosságú, szerencsére kiváló térképek állnak rendel-kezésre. E szigetvilág egy szokásos bérleti időszak alatt bejárhatatlan, inkább csak ízelítőt kaphatunk a nagyon tiszta és rendezett, s sok helyen még teljesen érintetlen környezetből.

Érdemes megállni a nagyobb 

Stockholm

Stockholm

Stockholm

Stockholm

Stockholm

Stockholm

Stockholm külvárosa

Stockholm külvárosa

Waxholm vára

Waxholm vára

Waxholm körüli szigetek

Waxholm körüli szigetek

Ängsö-sziget

Ängsö-sziget

Köpmanholm

Köpmanholm

Arholma

Arholma

Mariehamn

Mariehamn

Mariehamn, marina

Mariehamn, marina

forgalmú hajóutak kereszteződésénél épült Waxholm-nál, meglátogatni az Ängsö Nemzeti Parkot és felfedezni e fantasztikus szigetvilág takaros városkáit.

Stockholmban lehetőség nyílik olyan hajók bérlésére is, melyekkel Finnországba is átlátogathatunk: egy one way út keretében a Botteni-öböl közepén lévő Aland-szigetek vagy akár az egykori finn főváros, Turku elérése sem lehetetlen.

Egy Stockholm - Turku one way flottahajózásunkról szóló beszámoló 

megjelent a Vitorlázás Magazin 2012/1. számában. A cikk pdf változata a mellékelt ábrára kattintva olvasható. Jó szórakozást!

Észak fényei

Szerző: Molnár Csaba

© 2023 by The ATLANTA GOLF CLUB. Proudly created with Wix.com

  • google-plus-square
  • Twitter Square
  • facebook-square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now