Olaszország​ / Alghero - Portisco

Szardínia északi oldala nagyon közel fekszik Korzikához, s mivel a két nagy sziget között találjuk a sekély vízű és tagolt partú La Maddalena sziget-csoportot, így e térség egyike a legfelkapottabb olasz hajózó területeknek. Hajót bérelhetünk Algheroban és Portiscoban, utóbbi mellett szól a La Maddalena szigetcsoport közelsége. Portisco a Smaragd-part közepén fekszik, e sokat mondó név a homokos strandokat övező kristálytiszta vízre vezethető vissza. Nem véletlen, hogy számos olasz yachtgyár itt forgatja a hajóit bemutató reklámfilmeket.

Szardinia északi felén egymást érik a kisebb-nagyobb marinák, itt viszonylag rövid hajózásokkal is nagyon sok élménnyel gazda-

Alghero

Alghero

Palau

Palau

Porto Cervo

Porto Cervo

Smaragd-part

Smaragd-part

La Maddalena, a kikötő

La Maddalena, a kikötő

La Maddalena-sziget

La Maddalena-sziget

Korzika déli partjai

Korzika déli partjai

Korzika, Bonifacio

Korzika, Bonifacio

Korzika, Ajaccio

Korzika, Ajaccio

Korzika, Porto Vecchio

Korzika, Porto Vecchio

godhatunk. 

A La Maddalena szigetcsoport nemzeti park, ezen a statuszon még az itteni NATO haditengerészeti bázis sem tudott rést ütni. A hadihajók mozgása egyébként nem igazán korlátozza a yachtosokat. Az e területen hajózóknak feltételenül el kell látogatniuk Korzika legdélibb városába, a fantasztikus fekvésű Bonifacioba is. A kicsit hosszabb útra vállalkozók úti célja a francia sziget keleti oldalán lévő Porto Vecchio vagy a nyugati oldalon lévő Ajaccio, Napoleon szülővárosa lehet.

© 2023 by The ATLANTA GOLF CLUB. Proudly created with Wix.com

  • google-plus-square
  • Twitter Square
  • facebook-square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now