Olaszország​ / Nápolyi-öböl

A Nápolyi-öböl és az előtte fekvő vulkanikus szigetek előkelő helyet foglalnak el a hajósok által felkereshető legszebb tájak listájában. A hajózó terület ugyan nem nagy, de oly annyira bővelkedik a látnivalókban, hogy érdemes hosszabb utat tervezni, vagy akár több alkalommal visszatérni.

Nápolyban és közvetlen környékén (Castellamare di Sabia, Procida) sok chartercég kínája szolgálatásait. Az egyik legszerencsésebb kiindulási pont talán Procida, amely központi fekvésének köszönhetően a főszezonban is biztos és ingyenes kikötőhelyet nyújt az itteni hajóknak. 

Nyugat felé haladva a hőforrásai-ról méltén híres Ischia, az ókori kikötőjéről ismert Ventotene és a fantasztikus sziklaformáival

Nápoly, Castello Nouvo

Nápoly, Castello Nouvo

Nápoly

Nápoly

Procida

Procida

Ischia, Sant Angelo

Ischia, Sant Angelo

Ischia, az aragón vár

Ischia, az aragón vár

Ischia, Poseidon fürdő

Ischia, Poseidon fürdő

Ponza

Ponza

Capri város

Capri város

Capri, kilátás a csúcsról

Capri, kilátás a csúcsról

Capri, Faraglioni sziklák

Capri, Faraglioni sziklák

Sorrento

Sorrento

Pompei

Pompei

csábító Ponza vár látogatásunkra. Ischiatól délre találjuk Capri-szigetét, amely egyike a mediterrán legszebb helyeinek. Capri déli oldalánál az égbeszökő Faraglioni sziklacsoport melletti pompás horgonyzóhely jó alternatívája a sziget drága kishajó kikötőjének. A Nápolyi-öböl déli oldalát a Sorrentoi-félsziget határolja, a függőleges falaira települt névadó város meglátogatását az elmúlt években kiépített yacht móló segíti. Amennyiben szívesen meglátogatnánk Pompeit vagy kirándulnánk a Vezúvra, akkor Castellamare di Sabiaban a legcélszerűbb kikötni.

© 2023 by The ATLANTA GOLF CLUB. Proudly created with Wix.com

  • google-plus-square
  • Twitter Square
  • facebook-square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now