Zöldfoki-szigetek / Mindelo

Mindelon van az ország egyetlen, minden elvárt szolgáltatást nyújtó kishajó kikötője. Az itt átvett hajóval a nagyobb távolságok miatt egy hét alatt elsősorban a szigetcsoport északnyugati szigeteit (Santo Antao, Sao Vicente, Santa Luzia és Sao Nicolau járhatjuk be.) A természetvédelem alatt álló Santa Luzia és a körülötte lévő szigetek jól védett horgonyzóhelyeket és végelláthatatlan homokos strandokat kínálnak. Több delfinfaj is él itt, s a téli hónapok-ban hosszúszárnyú bálnák párzanak a szigetek körül.

Ha a távolabbi szigeteket is fel akajuk keresni, akkor hajónkat két, vagy akár három hétre is érdemes kibérelni. Az ország fővárosának is otthon adó Sao Tigao-sziget 140 tmf-re esik Mindelotól, bár a nyíltvízi hajó-

Mindelo

Mindelo

Mindelo

Mindelo

Mindelo

Mindelo

Sao Antao-sziget

Sao Antao-sziget

Sao Antao-sziget

Sao Antao-sziget

Santa Luzia-sziget

Santa Luzia-sziget

Sao Nicolau-sziget

Sao Nicolau-sziget

San Tiago

San Tiago

Praia

Praia

Fogo-sziget

Fogo-sziget

zást több sziget közbeiktatásával 80 tmf alá csökkenthető. A déli szigetek közül feltétlenül érdemes ellátogatni a Fogo-szigetre, ahol egy közel 3000 méter magas vulkán magasodik a sziget fölé. Fogotól mindössze 10 mérföld a Virág-szigetként is ismert Brava, ahol hibiszkuszok és oleanderek között kirándulhatunk. 

© 2023 by The ATLANTA GOLF CLUB. Proudly created with Wix.com

  • google-plus-square
  • Twitter Square
  • facebook-square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now