Olaszország​ / Milazzo - Portorosa - Tropea

A Messinai-szoros környékén három marinában találkozhatunk bérelhető hajókkal. A két sziciliai kikötő (Milazzo és Portorosa) és a sziget nemzetközi repterei közötti transzfert a chartercégek biztosítják. 

A kikötőktől mindössze 15 mérföldre kezdődik a működő vulkánjairól ismert Lipari szigetcsoport. Itt több marinát is találhatunk, bár a kikötőhelyek száma korlátozott. A gyér infra-struktúráért viszont bőven kárpótol a Stromboli szinte folyamatos tűzijátéka, a Vulcanonál a strandon a tenger medréből felbugyogó vulkáni gőz, vagy akár a Lipari északkeleti oldalánál úszókáló vulkáni habkő. E szigetek mellett feltétlenül érdemes áthajózni az erős áramlásáról is ismertté vált 

Stromboli

Stromboli

Panarea

Panarea

Lipari

Lipari

Scilla

Scilla

Taormina

Taormina

Etna

Etna

Siracusa

Siracusa

Cilento-part

Cilento-part

Pisciotta

Pisciotta

Paestum

Paestum

messinai-szoroson és felfedezni Szicilia keleti partvidékét. Taorminánál csak horgonyozni lehet, de a közeli Riposto már jól kiépített marinát kínál. Innen akár az Etnára is tehetünk egy túrát. Délebbre Catania és illetve Szirakuza érdemel figyelmet. A messinai-szoros szárazföldi oldálán az Odüsszeiából ismert Scilla sziklaorma illetve Tropea lehet megállóhelyünk. Ha utunk az utóbbi kikötőből indul, akkor a fentebb leírt látnivaló mellett akár Salerno felé is vehetjük az irányt, ugyanis több chartercég is kínál Tropea és Salerno között one way utakat. Egy ilyen út fő látnivalója a Cilento-part.

© 2023 by The ATLANTA GOLF CLUB. Proudly created with Wix.com

  • google-plus-square
  • Twitter Square
  • facebook-square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now