Montenegro / Kotor - Tivat

Montenegróban a legtöbb charterhajó Kotorban és a szomszédos Tivatban található.

A két város közül mindenképpen Kotor a látványosabb, így ennek megtekintése akkor sem hagyható ki, ha esetleg Tivatban vesszük át a hajót. Kotor és Tivat között feltételenül meg kell állni Perastban, s meg kell látogatni a mesterséges szigetre épült Szirti Madonna templomegyüttest. Mielőtt elhagynánk az öblöt érdemes még megállni Hercegnoviban, melynek középkori városmagja különösen figyelemre méltó.

Az egykor a Monarchia hadikikötőjeként is használt öböl kijáratát több erődítmény is védi, ezek közül a középső szigetecskére

 

Kotori-öböl

Kotori-öböl

Tivat

Tivat

Perast

Perast

Perast, a Szirti Madonna templom

Perast, a Szirti Madonna templom

Hercegnovi

Hercegnovi

A Kotori-öböl egyik erődítménye

A Kotori-öböl egyik erődítménye

Budva

Budva

A tengerpart Budva előtt

A tengerpart Budva előtt

Sveti Stefan

Sveti Stefan

Sveti Stefan

Sveti Stefan

Stari Bar

Stari Bar

Ulcinj

Ulcinj

települt minden további nélkül látogatható. A következő látványosság az UNESCO védelem alatt álló Budva, mely egyben a nyári montenegrói tengerpart lüktető és kissé hangos központja is. Tőle pár mérföldre délre a kicsiny sziklaszirtre települt Sveti Stefan kínál egyedülálló látnivalót. Még délebbre esik Bar, melyet elsősorban az egykoron dombtetőre épült, de immáron száz éve lakatlanná vált régi város, Stari Bar miatt érdemes felkeresni. Utunk legdélibb állomása pedig Ulcinj lehet, ahol már érezhetően erős a mohamedán hatás. Ezen a részen már egymást követik a nagyszerű strandolást biztosító homokos partszakaszok.

© 2023 by The ATLANTA GOLF CLUB. Proudly created with Wix.com

  • google-plus-square
  • Twitter Square
  • facebook-square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now