Törökország​ / Göcek - Fethiye

A mindössze 25 km-re eső dalamani repülőtér folytán Göcek az egyik leggyakrabban választott kiindulási pont. Göcek a hozzá közel eső Fethiyevel együtt több charterflottának is otthon ad. A két város egy szigetekkel is tarkított, védett öböl partjain fekszik, ez a legtagoltabb része a török partvonalnak. Akár egy hetet is eltölthetünk itt napközben mindössze pár márfölddel odébbhúzódva, egy újabb csodálatos öbölben fürödve, egy újabb kiváló étteremben vacsorázva.

A távolabb merészkedők nyugat felé Marmarisig juthatnak el, útközben megállva Dalyan folyónál, felfedezve a deltában élő tengeri teknősöket, az ókori Kaunas romjait és a lykiai sziklasírok csodás bejáratait.

Göcek

Göcek

Fethiye

Fethiye

Marmaris

Marmaris

Ekincik

Ekincik

Dalyan-folyó, az ókori Kaunos

Dalyan-folyó, az ókori Kaunos

Dalyan-folyó, lykiai sziklasírok

Dalyan-folyó, lykiai sziklasírok

Kapidagi-félsziget

Kapidagi-félsziget

Kas

Kas

Kaleköy, Kekova Roads

Kaleköy, Kekova Roads

Kelet felé haladva érdemes elhajózni Kalkan és Kas érintésével Kekova Roadsig, ahol sznorkellezés közben ókori épületek maradványait fedezhetjük fel a tenger fenekén.

A Marmaristól keletre eső partszakaszon történt hajózásunkról szóló beszámoló a Vitorlázás Magazin 2012/5. számában jelent meg. A cikk a mellékelt ábrára kattintva olvasható. Jó szórakozást!

Marmaristól keletre

szerző: Molnár Csaba

© 2023 by The ATLANTA GOLF CLUB. Proudly created with Wix.com

  • google-plus-square
  • Twitter Square
  • facebook-square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now