Olaszország​ / Elba és a toszkán part

Mind Elba-szigetén, mind a toszkán mariánakban (Castiglioncello, Piombino, Punta Ala, Scarlino) találhatunk charterhajókat. A szárazföldi marinák mellett szól az egyszerűbb megközelítés, de Elbát is napi többszöri kompjárat köti össze Piombinoval. Bármely kikötőből indulunk is, nagyjából ugyanazt a kört tudjuk behajózni.

Elbán több helyen is megáll-hatunk, de a legizgalmasabb hely mindenképpen Napoleon egykori száműzetésének helye, Portoferrario. Innen mintegy 20 mérföldre van Capraia szigete, ahol a névadó várost és fellegvárát érdemes megtekinteni.

Capraia már viszonylag közel fekszik Korzikához, melynek legközelebbi kikötőjében, 

Macinaggioban komoly marina várja a hajósokat.

Elba, Portoferrario

Elba, Portoferrario

Castiglioncello

Castiglioncello

Scarlino, vár

Scarlino, vár

Capraia

Capraia

Korzika, Calvi

Korzika, Calvi

Korzika, Saint-Florent

Korzika, Saint-Florent

Korzika, Bastia

Korzika, Bastia

Elba, Porto Azzurro

Elba, Porto Azzurro

Elba déli oldala

Elba déli oldala

Ha átmentünk Korzikára, akkor érdemes a sziget északi oldalát bejárni: Calvi és Saint-Florent nagyon kellemes benyomást tesz a látogatóra. Visszafele a keleti oldalon lévő Bastiában vehetünk búcsút Korzikától, ahol az óvárosi marina gyakorlatilag a város főterével egyenértékű. Sajnos az Elbától délre eső olasz szigetek nem látogathatók. Pianosa börtönszigetként működik, míg a vadregényes Monte Christo természetvédelmi terület. Emiatt megállóhelyként az Elba déli részén lévő Marina di Campo vagy a keleti oldalon lévő Porto Azzurro jöhet leginkább szóba.

© 2023 by The ATLANTA GOLF CLUB. Proudly created with Wix.com

  • google-plus-square
  • Twitter Square
  • facebook-square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now