Spanyolország​ / Baleár - szigetek

Palma de Mallorca, a Baleár-szigetek fővárosa nemzetközi repülőtere és központi fekvése folytán ideális kiinduló pontja a szigetcsoport felfedezésének.

Mallorca körbehajózása és a sziget látnivalóinak felfedezése

önmagában is teljes programot ígér, de ha az időnk engedi, akkor feltétlenül érdemes ellátogatni a sziget déli végénél lévő Cabrera-szigetre, mely különleges flórája és faunája miatt nemzeti parki védettséget élvez. Mallorca északi partjaitól csak egy ugrás Menorca, melynek keleti oldalán található az erődökkel körbebástyázott Mahon.

E szigetektől egy kicsit távolabb esik Ibiza és Formentera, de előbbi Palmatól való 60 mérföldes távolsága egy hajós számára sem lehet leküzhetetlen

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma, a katedrális

Palma, a katedrális

Mallorca, Cala Figuera

Mallorca, Cala Figuera

Mallorca, Cala Pi

Mallorca, Cala Pi

Mallorca, Cala d'Or

Mallorca, Cala d'Or

Mallorca, körmenet.jpg

Mallorca, körmenet.jpg

Cabrera

Cabrera

Ibiza, az óváros

Ibiza, az óváros

Ibiza, a fellegvár

Ibiza, a fellegvár

Menorca, Cala Santa Goldana

Menorca, Cala Santa Goldana

Menorca, Mahon

Menorca, Mahon

akadály. Ibiza névadó városa nyáron az éjszakai élet központja, de óvárosa, fellegvára és a sziget egyéb látnivalói szezonon kívül is számos látogatót vonzanak. Ibizán egyébként hajóbérlésre is lehetőség nyílik, de a szűkebb kínálat miatt ez inkább csak azoknak ajánlható, akik kizárólag a két déli szigetet szeretnék bejárni.

Mivel több mallorcai chartercég a Kanári-szigeteken is üzemeltet charterflottát, november folyamán általában lehetőség nyílik Palma - Tenerife vagy Palma - Las Palmas one way utakra is, illetve március folyaman a Kanárira került hajókat vissza kell hozni Palmara. Az ilyen általunk szervezett hajószállításokra a kevésbé gyakorlott (de tengerálló!) vitorlázók is beszállhatnak, hiszen a hajók tapasztalt kormányosok vezetése alatt állnak.

Egy Palma - Gibraltar - Tenerife vitorlázásunkról szóló beszámoló megjelent a Vitorlázás Magazin 2013/3. és 2013/4. számában. A cikkek a mellékelt ábrára kattintva olvashatók. Jó szórakozást!

Mallorcatól Gibraltárig

Szerző: Molnár Csaba

A Sziklától Teneriféig

Szerző: Molnár Csaba

© 2023 by The ATLANTA GOLF CLUB. Proudly created with Wix.com

  • google-plus-square
  • Twitter Square
  • facebook-square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now