Jordán Károly Vándordíj

 

Az alapítás éve:  2014

Jordán Károly Vándordíj 2014 - 18

végeredmény

 
Vándordíj alapító levél

 

 

 

A SAIL-ING KFT. által, évente megrendezett „SAIL-ING BUSINESS Kupa”  vitorlás versenyen résztvevő csapatok részére nagyapám, Dr. Jordán Károly  emlékére egy Vándordíjat alapítok.  A Vándordíj a csapatok több versenyen mutatott összteljesítményét díjazza. 

 

A díj neve: „ Jordán Károly Vándordíj ”

 

Dr. Jordan Károly Kossuth-díjas matematikus, az MTA levelező tagja, nemzetközileg elismert tudományos munkája mellett kiváló, sokoldalú, sportember. A Balatoni Yacht Club (1912) alapító tagja és Kapitánya, majd Elnökségi tagja. Pelso nevű hajójával a Kenese - Keszthely rekordverseny (1921) csúcstartója, az első balatoni előny-számításos rendszer megalkotója. (Ugrás a részletes életrajzra =>>)

 

A díj alapítási éve: 2014

 

A vándordíj egy 0,5m átmérőjű, hajó kormánykerék.

 

A Jordán Károly Vándordíjat a Sail-ing Business Kupára adott évben benevezett, s az adott versenysorozatban legjobb összesített eredményt elért csapat nyeri el az alábbiak szerint:

 

Az első versenysorozat 2003 - 2013:

A Vándordíjat az 2003-2013 között rendezett versenyekre nevezett és azon elindult csapatok nyerhetik el.

Az eredményszámítás az örökranglista alapján történik. A díjat a ranglista első helyezettje kapja a 2014. évi Sail-ing Business Kupa díjkiosztóján.

 

A második verseny sorozat 2014 - 2018:

A 2014-18. évben rendezett versenyeken az adott évben résztvevő, s a legjobb összetett eredményt elérő csapat nyeri el. A díj évente kerül kiosztásra, a Sail-ing Business Kupa eredményhirdetése alkalmával. A Vándordíjat a második sorozatban először 2015-ben kapja meg az 2014. és 2015. évi verseny összesített eredmény alapján díjazott. A továbbiakban a 2014. évtől rendezett versenyek összesített eredményei alapján a legeredményesebb csapat nyeri a vándordíjat. A díjat a csapatkapitány veszi át.

 

Az adott évben nyertes csapat neve és a nyerés éve a vándordíjra elhelyezésre kerül.

 

Nevezés:

A Sail-ing Business Kupára benevezett csapatok automatikusan beneveznek a vándordíjra. Külön nevezési díj nincs.

 

Eredmény számítás:

A legkisebb pontrendszer rendszer szerint a versenyeken a legkevesebb pont számot elért csapat nyeri a vándordíjat. Ha egy csapat egy évben nem indul egy versenyen, de később újra indul, úgy a kiesett verseny(ek)re az indulók száma + 1 pontot kap.

 

A csapat fogalma:

Az egy hajóban versenyző 6-8 fő egy csapat. Vezetője és képviselője a Csapatkapitány, akit a csapat választhat meg (nem feltétlenül a szkipper). A verseny előtti nevezéskor a Csapatkapitány nevét meg kell adni. Egy csapatban a csapatkapitánnyal együtt, három állandó tag szükséges, azaz 3 állandó és 3 - 5 változó tag alkot egy, a pontversenybe beszámítható csapatot.

 

 

Budapest, 2014. március 15.

Jordán Gábor
versenyző
A Jordán Károly Vándordíj alapítója
  • facebook-square
  • Twitter Square
  • google-plus-square

© 2023 by DIVING SCHOOL. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now